Прем’єр-міністр Віктор Янукович: позиція Секретаріату Президента щодо відставки уряду є емоційною

“Якщо підставою, однією з причин Президента було обурення від того, що ми подали позови до суду про неконституційність деяких указів, зокрема щодо призначення голів районних адміністрацій і так далі, то я вважаю, що це емоції”, – заявив сьогодні Віктор Янукович

“Якщо підставою, однією з причин Президента було обурення від того, що ми подали позови до суду про неконституційність деяких указів, зокрема щодо призначення голів районних адміністрацій і так далі, то я вважаю, що це емоції. Якщо ми будемо дотримуватися законів України на вищих щаблях влади, тоді буде влада, тоді буде держава. Якщо ми будемо і надалі на вищому рівні порушувати закон, тоді нічого не вийде”, – заявив сьогодні Віктор Янукович.

Водночас глава уряду зауважив, що це питання в Кабінеті Міністрів ще не обговорювали.

Вчора заступник голови президентського Секретаріату Ігор Пукшин заявив, що Кабмін скерував низку судових позовів проти Президента: “На Кабінеті Міністрів розглянуто і схвалено вісім адміністративних позовів проти Президента. Кабінет Міністрів вважає, що Президент незаконно видав розпорядження щодо призначення низки голів адміністрацій. Я вважаю, що в зазначених позовах відсутня аргументація щодо порушення їхнього права. По-друге, відсутня посилка, який закон порушив Президент”.

Водночас міністр юстиції вчора повідомив, що Конституційний Суд має розглянути справу про правомірність дій Президента щодо призначення та звільнення голів держадміністрацій.