Олександр Мороз не виключає можливості призначення Володимира Огризка міністром закордонних справ і знову говорить про створення «широкої коаліції»

Водночас Олександр Мороз не має сумнівів, що Василь Цушко залишиться міністром внутрішніх справ.
За словами Голови Верховної Ради, така широка коаліція з’явиться тим скоріше, «чим більше буде авантюр із боку опозиції».

Він сказав на прес-конференції в суботу, що і в «Нашій Україні», і в БЮТ є люди, які хочуть «нормально працювати».

Що ж до Огризка, заявив Мороз, то питання остаточно з’ясується після понеділка, коли має відбутися зустріч у цій справі Президента з Прем’єр-міністром, Головою Верховної Ради і лідерами парламентських фракцій.

Водночас Олександр Мороз не має сумнівів, що Василь Цушко залишиться міністром внутрішніх справ.

Відставка Цушка, а також генерального прокурора Олександра Медведька — одна з 17 вимог опозиції до коаліції, без виконання яких опозиція обіцяє не брати участі в роботі парламенту.

Напередодні коаліційна більшість у Верховній Раді відклала розгляд кандидатури Володимира Огризка на міністра закордонних справ попри те, що перед тим Президент уже домовився був із прем’єром і спікером про підтримку цієї кандидатури. По тому прем’єр та інші представники коаліції почали говорити, що Президент мав би висунути іншу кандидатуру.