Іранське телебачення показало затриманих британських моряків, які на словах визнали порушення іранського кордону

Британія вважає, що її моряків могли змусити до таких заяв.
На відеозапису, серед іншого, одна з затриманих, 26-річна Фей Терні, заявляє, що вони «явно порушили кордон і ввійшли в територіальні води» Ірану.

До затриманих поставилися дуже дружньо, гостинно, вдумливо, без агресії й зі співчуттям, заявила Терні, маючи на голові чорну хустку.

Державний іранський телеканал «Аль-Алам», який веде передачі арабською мовою, також показав її листа до рідних у Британії, що його, за словами каналу, морячці дозволили послати.

У цьому листі, серед іншого, від імені Фей Терні написано, що вона написала й листа до іранського народу з вибаченням за вторгнення в територіальні води країни.

Британський уряд у відповідь назвав передачу зображень британських моряків на іранському телебаченні «цілковито неприйнятною». Британія вважає, що її моряків могли змусити до таких заяв.

Британська влада вимагає негайно звільнити її моряків і стверджує, що іранці затримали в п’ятницю британський військово-морський патруль углибині територіальних вод Іраку.

Цю версію підтримують також Ірак і США.

Іран заявляє, що затримані порушили іранський морський кордон.

Великобританія оголосила, що призупиняє переговори з Іраном, доки він не звільнить затриманих моряків, і закликала міжнародну спільноту посилити дипломатичний тиск на Іран.