Апеляційний суд відмовив Партії промисловців i підприємців у розгляді скарги про обнуління списків «Нашою Україною» – Микола Онищук

Депутат 5-го скликання, «нашоукраїнець» Микола Оніщук повідомив журналістам, що у суботу Київський Апеляційний Адміністративний суд відмовив Партії промисловців і підприємців України в розгляді апеляційної скарги на рішення Печерського суду.

Депутат 5-го скликання, «нашоукраїнець» Микола Оніщук повідомив журналістам, що у суботу Київський Апеляційний Адміністративний суд відмовив Партії промисловців і підприємців України в розгляді апеляційної скарги на рішення Печерського суду.

За його словами, це означає, що рішення Печерського суду, який визнав законним обнуління списків з’їздом Блоку «Наша Україна», вступило в законну силу.

«Це означає, що остання надія коаліції померла», – наголосив Микола Оніщук.

********

Раніше Партія промисловців і підприємців заявляла, що не збирається давати згоду на «обнуління» виборчого списку блоку «Наша Україна» на виборах 26 березня 2006 року та продовжує відстоювати свої інтереси в суді. За словами керівника секретаріату ПППУ, народного депутата Льва Гнатенка, Міжпартійний з’їзд блоку «Наша Україна» відбувся без запрошення делегатів від ПППУ, а його рішення ухваленні без дотримання встановлених законодавством та угодою про створення блоку процедур. Саме тому, наголошував Глатенко, Центральна виборча комісія своїм рішенням відмовила блоку «Наша Україна» в «обнуленні» списку. Лев Гнатенко тоді також повідомив, що апеляційна скарга від ПППУ, якою зупинено рішення Печерського районного суду на користь «Нашої України», скерована на адресу Київського апеляційного адміністративного суду.

********

11 червня члени ЦВК заявили на брифінгу, що Центральна виборча комісія не може «обнулити списки» народних депутатів, а також визнати обраними нових народних депутатів через відсутність законодавчої бази. Зокрема, голова ЦВК Володимир Шаповал розкритикував прикінцеві положення закону «Про внесення змін до закону «Про вибори народних депутатів України» та деякі інші закони, де йдеться про те, що закон не набуває чинності з дня його опублікування, але вступає в дію лише через 60 днів після опублікування.

За словами Володимира Шаповала, це означає, що норми нового закону ще не набули чинності, а норми старого закону вже на сьогодні не діють.

Матеріали до теми:

• Опозиція виконала свою частину політичних домовленостей, важає прем’єр Віктор Янукович • Політична криза в Україні: як її бачать журналісти в Донецьку і Львові? • Гра в мандати • Політики взялись за ЦВК • Політичні провідники. Яким має бути лідер? І чи є лідери в Україні? • Президент України закликав ЦВК забезпечити об’єктивне проведення виборів • Вiктор Ющенко вимагає вiд Верховної Ради та її голови Олександра Мороза припинити роботу, оскільки призначені позачергові вибори • Олександр Мороз: "Віктор Ющенко має заспокоїти своє шалене оточення"