Президент доручив Кабмінові підготувати законопроект для підвищення ефективності системи держзакупівель

Голова держави затвердив своїм указом учорашнє рішення РНБО, в якому вказують на неефективність наявної системи держзакупівель.
Голова держави затвердив своїм указом учорашнє рішення РНБО, в якому вказують на неефективність наявної системи держзакупівель.

Зокрема, урядові доручили підготувати зміни до закону про держзакупівлі, в якому необхідно передбачити підвищення їхнього порогу і скасування реєстру учасників держзакупівель, обмежити повноваження Тендерної палати та скасувати обов''язкове забезпечення тендерної пропозиції.

Минулого місяця розпущена указом Президента як неправочинна Верховна Рада у складі коаліційної більшості проголосувала за зміни до закону про держзакупівлі.

Господарський суд Києва на забезпечення позову Тендерної палати заборонив офіційним виданням публікувати цей закон.

Розгляд цього позову призначили на 6 вересня.

Крім того, минулого місяця Президент своїм указом призупинив офіційне оприлюднення законів і інших актів парламенту до першого засідання нової Верховної Ради.

Проте частина офіційного накладу з текстом, за який голосувала коаліційна більшість розпущеного парламенту, за підписом спікера таки вийшла друком. Відтак представники уряду коаліційної більшості заявили, що вважають цей текст за чинний закон про держзакупівлі.