За фактом знищення лісових масивів на Херсонщині порушили кримінальні справи, уряд створив комісію для вивчення обставин ліквідації пожежі

Найбільш ймовірною причиною загоряння лісів на Херсонщині вважають необережне поводження з вогнем. У вівторок Президент Віктор Ющенко звернувся до прем’єра з вимогою звільнити міністра з питань надзвичайних ситуацій у зв’язку з його нездатністю ліквідувати лісові пожежі у Херсонській області. Тим часом уряд створив комісію для вивчення обставин ліквідації пожежі на Херсонщині.
Віктор Ющенко і Нестор Шуфрич під час ліквідації пожежі штовхають автомобіль. 21 серпня 2007 р.
Найбільш ймовірною причиною загоряння лісів на Херсонщині вважають необережне поводження з вогнем.

Як повідомила прес-служба Херсонської обласної прокуратури, правоохоронці затримали місцевого мешканця, який уже зізнався в ненавмисному підпалі.

За фактом загоряння лісів порушено кримінальні справи.

Голова Херсонської облдержадміністрації Борис Сіленков у середу на прес-конференції звинуватив місцеве управління МНС та Держкомлісгоспу в непрофесіоналізмі.

За його словами, пожежники вчасно не ліквідували осередок загоряння.

У вівторок Президент Віктор Ющенко звернувся до прем’єра з вимогою звільнити міністра з питань надзвичайних ситуацій у зв’язку з його нездатністю ліквідувати лісові пожежі у Херсонській області.

Заступник голови Секретаріату Президента Віктор Бондар заявив: «По діяльності керівництва є питання. Люди тут ні до чого. Вони ще здійснюють ту роботу, на яку навіть не мають пального. Ходять з каністрами, просять, де, як взяти палива, щоб добратися знову до осередку. І воду не знають звідки везти, де знаходяться ті водні площі, щоб можна було підзаправитися і взяти знову води. Жахлива картина, яка відбулася, яка відкрилася вчора під час цієї події».

Тим часом уряд створив комісію для вивчення обставин ліквідації пожежі на Херсонщині.

Як повідомив Прем’єр-міністр Віктор Янукович після виїзного засідання Кабміну у Полтаві, комісію очолять віце-прем’єри Андрій Клюєв і Олександр Кузьмук.

До комісії також увійдуть міністр внутрішніх справ Василь Цушко і представник Секретаріату Президента в Кабміні Олександр Шлапак.

Пожежі на Херсонщині виникли на початку тижня. Через спеку і сильний вітер вогонь швидко поширювався.

Ураженими виявилися близько 4 тисяч гектарів лісу.

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко: Очолити Мінтранс та МНС мають професіонали • Президент вимагає від Прем’єр-міністра негайно усунути міністра з надзвичайних ситуацій від виконання обов’язків