Президент вважає за недоцільне одночасно проводити вибори і конституційний референдум, лідерка БЮТ усе одно сподівається на це

Про таку недоцільність Віктор Ющенко заявив у четвер під час зустрічі з Юлією Тимошенко, повідомила прес-служба голови держави.

Про таку недоцільність Віктор Ющенко заявив у четвер під час зустрічі з Юлією Тимошенко, повідомила прес-служба голови держави.

На думку Ющенка, проведення референдуму про зміни до Конституції в один день із виборами ставить під ризик його легітимність.

«Якщо ми зараз ідемо на голосування конституційного референдуму в день виборів, як запропоновано, ми легко підпадаємо під перегляд його легітимності. Ми можемо пусту роботу провести, яку через суд потім знівелюють тільки через те, що були втрачені норми Закону про референдум», – сказав Президент.

Лідерка БЮТ Юлія Тимошенко після зустрічі з Віктором Ющенком заявила, що, на її думку, Президент підтримує референдум, і є всі шанси таки провести його одночасно з достроковими виборами.

«Ми домовилися, що наша команда на чолі зі мною проведе ще одну зустріч із членами Центральної виборчої комісії. Я думаю, що крапку в цьому може поставити тільки суд. Цей суд призначений на початок вересня», – заявила Тимошенко.

Раніше Центрвиборчком відмовив у реєстрації ініціативних груп для збирання підписів за проведення референдуму щодо нової редакції Основного закону, який хоче провести Блок Юлії Тимошенко.

БЮТ оскаржив у суді рішення ЦВК.