Передвиборчий штаб НУ-НС сповіщає про злочини проти активістів. Міліція інформацію не підтверджує

Ярослав Гребенюк Луганськ, 27 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua). – Штаб блоку НУ-НС в Луганській області сповіщає про напади на голів районних штабів. За його інформацією, 23 серпня у Міловському районі активісту підпалили подвір’я. Міліція інформацію не підтверджує.
Ілля Шевляк стверджує, що на луганських активістів НУ-НС здійснено ряд нападів
(RadioSvoboda.Ua)
Напередодні свят всі луганські засоби масової інформації отримали прес-релізи про провокацію в Міловському районі. Спочатку напад під час збору заяв від членів тервиборчкомів, а потім – підпалення будинку активіста блоку «Наша Україна-Народна самооборона» Анатолія Величка. Розповідає голова обласного передвиборчого штабу блоку «Наша Україна-Народна самооборона» Ілля Шевляк:

Наслідки підпалення будинку Анатолія Величко
(RadioSvoboda.Ua)
«23 серпня сталося підпалення будинку керівника територіального штабу в Міловському районі Анатолія Величко. Дякувати Богу, силами місцевих жителів, сусідів Величка, пожежу потушили. Маю вам сказати, Величка підпалювали і в березні цього року. Він є керівником районної організації Народного руху в Міловському районі. Це, ймовірно, і є причиною серії цих інцидентів», – розповідає Ілля Шевляк.

Треба зазначити, що власне український райцентр Мілове зрісся із російським селищем Чорткове. Державний кордон проходить просто посеред населеного пункту, по вулиці Дружби.

За словами керівника штабу НУ-НС, Анатолій Величко звернувся в районний відділ міліції, там всі документи оформили. У штабі готові надати ксерокопії документів, укладених працівниками міліції. Проте у прес-центрі обласного Управління МВС кажуть, що подібної інформації до них не надходило. Каже співробітник прес-служби Управління МВС в Луганській області Оксана Масловська:

Анатолій Величко став жертвою одного з нападів.
(RadioSvoboda.Ua)
«У мене такої інформації немає. Я не знаю, подавали там заяву чи ні. Я вам кажу: інформація ваша не підтвердилась, я її не підтверджую. У нас таких даних немає» , – каже Оксана Масловська.

Анатолій Величко вже не перший рік очолює районну організацію Народного руху України. Рік тому за його поданням Міловський районний суд призупинив рішення райради про визнання російської мови регіональною.

Людина, яка у політиці не перший день повинна розуміти: якщо йдеться про підпалення, потрібно надати докази. Наприклад, сповістити пожежників і отримати висновок від пожежних експертів. Навіть якщо все потушили самотужки. Однак у пожежній статистиці випадку у Міловому не значиться.

«Подивимось… 23-є. За 23 серпня у нас було 14 пожеж упродовж доби. Луганськ, Свердловськ, Біловодськ, Сіверодонецьк… Мілового немає. У нас не проходить таке за сводками» , – повідомили у прес-центрі обласного МНС.

У місцевих засобах масової інформації представники Партії регіонів висловлюють думку, що повідомлення обласного штабу НУ-НС про підпалення – провокація.