Огляд преси: Чи у багатьох реклама викликає агресію? Як українська міліція контролюватиме національні злочинні угруповання? Узбіччя яких трас найбільш засмічені?

Ірина Біла Київ, 30 серпня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Реклама в Україні стає дедалі креативнішою і видовищнішою. Фахівці стверджують, що за якістю український рекламний продукт уже наближається до європейського. Однак його надмір спричиняє агресію у тих, на кого, власне, реклама і направлена. Як інформує «Газета 24», 70% українців воліли б, щоб реклама взагалі зникла з екранів ТБ. А 50% дивилися б частіше телевізор, якби фільми і програми не переривали рекламні ролики. 14% взагалі ладні платити за відсутність реклами. Про це йдеться в статті «Втомлені рекламою».
Низка пограбувань банків змусила замислитись банкірів та правоохоронців над можливістю кращої їх охорони. Доки цього не сталося, журналісти газети «Діло» вирішили пройтися столичними філіями фінансових установ і з’ясувати специфіку охорони у різних банках. Про те, де сьогодні найефективніші засоби з протидії можливим пограбуванням, оповідається в статті «Охорона! Не спати!».

Українське міліцейське відомство вирішило створити в структурі Департаменту кримінального розшуку спецпідрозділ з протидії етнічній злочинності. Таке рішення, як інформує газета «Сегодня», вмотивоване тим, що звичайним українським міліціонерам важко проникати в національні злочинні угруповання. Докладніше про це – в статті «Українська міліція проникатиме до ворога з Кавказу».

Розробляється мапа найбрудніших місць країни, інформує газета «Голос України». Роботу над нею вже розпочали. Епіцентри бруду позначать «агресивними» кольорами, які одразу впадатимуть в око працівників комунальних служб. Уже і з цифрами визначилися. Якщо на десяти квадратних метрах знайдуть кілограм сміття, рівень вважатиметься мінімальним, від трьох і вище - максимальним. Так, узбіччя найбільших трас країни (Одеської, Житомирської, Харківської) засмічені максимально. Подробиці – в статті «Чиновникам покажуть, де «зарите» сміття».

Наявність на території України одного з найдавніших релігійно-наукових комплексів «Кам’яна могила» та найдавнішої держави Аратти свідчить, на думку дописувача газети «Україна молода», що українська цивілізація є найдавнішою в світі. На чому ще ґрунтуються сенсаційні висновки вчених, можна довідатись з матеріалу «Українська цивілізація в Єгипті».