Європа розвиватиме технології для захисту громадян від тероризму

Про це йшлося на першому засіданні Європейського форуму з досліджень і нововведень у галузі безпеки, яке відбулось сьогодні у Брюсселі.
Європа має розвинути технології, кращі, ніж ті, якими користуються терористи, заявив Комісар ЄС із юстиції Франко Фраттіні.

Комісар ЄС із політики підприємництва і промисловості Ґюнтер Фергойґен зі свого боку сказав: «Сьогоднішній день, 11 вересня, нагадує нам про напади в Нью-Йорку 6 років тому, нагадує про те, що нам загрожує небезпека міжнародного тероризму і злочинності. І факти дедалі більше говорять про те, що Європа не є винятком».

Єврокомісія пропонує об’єднати зусилля приватного і публічного сектору, а також дослідницьких інститутів, щоб розробляти технології захисту від терактів. Європейський форум із досліджень і нововведень у галузі безпеки цьому сприятиме.

На дослідження з технологій захисту безпеки Єврокомісія має надати 156 мільйонів євро – це в 10 разів більше, ніж торік, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Серед майбутніх проектів, наприклад, розроблення технічних засобів, щоб виявляти домашнє виробництво вибухівки, підвищити захист постачання води, краще захищати відвідувачів великих публічних заходів.