НУ-НС і БЮТ не бачать у заяві Президента закликів до створення широкої коаліції

Раніше в середу Президент Віктор Ющенко закликав політичні сили нового парламенту почати переговори про формування коаліції.
Заступник керівника виборчого штабу «Нашої України –Народної самооборони» Микола Онищук вважає, що Віктор Ющенко вказав на необхідність того, щоб політики вели діалог, і перебуваючи в опозиції чи у владі.

Інший заступник керівника виборчого штабу НУ-НС Микола Катеринчук додав, що переговори про створення коаліції між його блоком і Партією регіонів «не велися і вестися не будуть».

Лідерка БЮТ Юлія Тимошенко теж «абсолютно не вірить», що «Наша Україна» може створити широку коаліцію з Партією регіонів.

Вона висловила припущення, що Віктор Ющенко в своїй заяві, в якій він закликав усі політичні сили нового парламенту до переговорів про створення коаліції, мав на увазі «переговори з Партією регіонів як із потенційною парламентською опозицією».

Юлія Тимошенко підтвердила, що її блок буде або в «демократичній коаліції», або в опозиції.

Раніше в середу Президент Віктор Ющенко закликав політичні сили нового парламенту почати переговори про формування коаліції.

«Істинну політичну стабільність ми можемо отримати від політичного порозуміння трьох ключових політичних гравців – Партії регіонів, БЮТ і „Нашої України“», – наголосив голова держави.

«Сьогодні даю доручення Партії регіонів, БЮТ, „Нашій Україні – Народній самообороні“ разом з іншими переможцями парламентських виборів в Україні розпочати попередні політичні консультації щодо формування більшості в українському парламенті і формування уряду України», – сказав він.