Відзначення 65-ї річниці створення Української повстанської армії відбудеться у неділю 14 жовтня 2007 року – Указ Президента України. Комуністи невдоволені

Згідно з постановою глави держави, метою цих відзначень є відновлення національної пам''яті та історичної справедливості, зміцнення суспільної злагоди, консолідації суспільства.
Примирення торік на Хрещатику ветеранів Радянської армії і УПА
Згідно з постановою глави держави, метою цих відзначень є відновлення національної пам''яті та історичної справедливості, зміцнення суспільної злагоди, консолідації суспільства.

Президент України Віктор Ющенко видав уже декілька указів, спрямованих на примирення українських ветеранів, вшанування пам’яті героїв УПА та відзначення 100-річчя головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

Тим часом Комуністична партія України має намір зробити все для того, аби зірвати проведення в Києві Маршу за визнання Української Повстанської Армії. За словами представника КПУ Олександра Голуба, турбує той факт, що Президент Віктор Ющенко ніяк не може відмовитись від ідеї «посадити за один стіл» ветеранів Радянської Армії і бойовиків ОУН-УПА, стверджуючи, що, нібито, і ті, й інші билися за свободу і незалежність України. «Недільні події не додадуть Україні спокою – це точно», – сказав журналістам Олександр Голуб.

Всеукраїнське об''єднання «Свобода» повідомило, що має намір провести 14 жовтня Марш за визнання Української повстанської армії.

За словами лідера «Свободи» Олега Тягнибока, Марш пройде в рамках заходів об''єднання у зв''язку зі святкуванням 100-річчя з дня народження Головного командира УПА Романа Шухевича і 65-ї річниці УПА.

Організатори Маршу розраховують, що в ньому візьмуть участь не менш як 10 тисяч людей.

Партія «Народний Союз Наша Україна» вітає усіх ветеранів Української повстанської армії з 65-річчям УПА і висловлює переконання, що патріотична більшість у новій Верховній Раді визнає, що УПА боролась за свободу і незалежність України.

Як мовиться у заяві НСНУ, 14 жовтня виповнюється 65 років з дня створення Української повстанської армії. Бійці УПА за покликом серця пішли у нерівний бій за волю України. Їхня більш ніж десятирічна боротьба проти гітлерівського та сталінського режимів на весь світ засвідчила незнищенність української нації та її прагнення до свободи. Тисячі бійців УПА на чолі з її легендарним головнокомандувачем Романом Шухевичем мужньо загинули в бою. Тисячі інших були закатовані нацистським та комуністичним режимами, сотні тисяч українських патріотів зазнали багаторічних ув’язнень та депортацій.

Матеріали до теми:

• Суд обмежив масові акції в центрі Києва на 14 жовтня • Пропаганда комуністичного режиму про співпрацю вояків УПА з фашистською Німеччиною не відповідає дійсності, такий висновок з документів радянських спецслужб