Офіційний Тегеран і Москва засудили нові санкції США проти Ірану

Міністерство закордонних справ ісламської держави заявило, що санкції суперечать міжнародному законодавству і не матимуть ефекту. Водночас президент Росії Володимир Путін заявив, що ініціатива американської влади погіршать ситуацію, загнавши Іран у кут.
Міністерство закордонних справ ісламської держави заявило, що санкції суперечать міжнародному законодавству і не матимуть ефекту.

Водночас президент Росії Володимир Путін заявив, що ініціатива американської влади погіршать ситуацію, загнавши Іран у кут.

Вчора Держсекретар і скарбничий США анонсували розширені санкції щодо елітного іранського підрозділу Вартових Ісламської Революції та понад 20-ти державних установ і фізичних осіб.

Тим часом, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр зустрівся у Гамбурзі з колишнім і чинним главами іранської делегації на переговорах щодо ядерної програми Алі Ларіджані та Саїдом Джалілі.

Він назвав конструктивними переговори, ініційовані іранською стороною, і закликав офіційний Тегеран співпрацювати з міжнародною спільнотою.

Низка західних країн вважають, що Іран прагне створити ядерну зброю, натомість ісламська держава наполягає на мирному характері розробок.

Економічні санкції проти країни вже застосувала Рада Безпеки ООН.