Заступник мера Одеси Михайло Кучук: Ми жодним чином не причетні до продажу стадіону СКА

Відповідальний за підготовку до проведення в Одесі матчів «Євро-2012», заступник міського голови Михайло Кучук спростував поширене електронними засобами масової інформації повідомлення про «причетність міської влади до продажу стадіону «СКА».
Відповідальний за підготовку до проведення в Одесі матчів «Євро-2012», заступник міського голови Михайло Кучук спростував поширене електронними засобами масової інформації повідомлення про «причетність міської влади до продажу стадіону «СКА». Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода в Одесі.

Михайло Кучук особливо підкреслив, що саме мер Одеси Едуард Гурвіц протягом року проводив переговори про передачу зазначеного стадіону до комунальної власності міста.

Михайло Кучук
«З цього приводу рішення приймали і виконавчий комітет, і сесія міської ради. Йшлося про необхідність передачі стадіону «СКА» без зміни цільового призначення до комунальної власності. Неодноразово на цю тему проводились переговори з Президентом, Кабінетом Міністрів і особисто Міністром оборони України. Саме мерія готова була передати сім‘ям військовослужбовців Одеського гарнізону 50 квартир як компенсацію за стадіон…», – зазначив Михайло Кучук.

Ще 31 серпня 2007 року рішенням господарського суду Одеської області було ухвалено рішення про визнання права власності на більшість споруд стадіону «СКА» за приватним підприємством «Грін-Коін». Суд посилався на наявність інвестиційної угоди з Міністерством оборони України. При цьому, жодного посадовця міськвиконкому, в тому числі працівників юридичного управління, про це судове засідання не інформували, і рішення було ухвалено без їхньої присутності.

Натомість, представник Міністерства оборони визнав позовні вимоги без жодного зауваження, після чого стадіон «СКА» перейшов у приватну власність.

«У відповідь на це вже подані позови до суду з боку Одеської міської ради. Проінформовано особисто Президента України і Міністерство оборони», – повідомив Михайло Кучук.

Він висловив сподівання, що найближчим часом «буде зроблено необхідні кроки для повернення споруд стадіону у власність Міністерства оборони України, а далі і у комунальну власність міста».