У Дніпропетровську після майже року простою відновлюють спорудження метро

Область просить в уряду 670 мільйонів гривень на продовження будівельних робіт. Дніпропетровський метрополітен є одним із пріоритетних об’єктів у рамках підготовки до «Євро-2012». Наразі відкрили тільки одну гілку з шістьма станціями.
Область просить в уряду 670 мільйонів гривень на продовження будівельних робіт.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар передав листа до Кабінету Міністрів із пропозицією внести зміни до Державної програми з будівництва метро на 2006–2010 роки та збільшити її фінансове забезпечення.

Зокрема, 500 мільйонів гривень із державної скарбниці цього року Дніпропетровщина розраховує витратити на придбання спеціального гірничопрохідного обладнання. Нагальна потреба у коштах для метрополітену, за словами обласного керівництва, складає майже 200 мільйонів гривень.

Через затримки з державним фінансуванням Дніпропетровськ втратив уже майже рік у будівництві метро: з квітня 2007 року не проклали жодного метра підземки.

Дніпропетровський метрополітен є одним із пріоритетних об’єктів у рамках підготовки до «Євро-2012». Він – наймолодший в Україні, однак його будують понад чверть століття. Наразі відкрили тільки одну гілку з шістьма станціями.