Посол Черномирдін вважає, що Україна навряд чи може бути незалежною від Росії в газових питаннях

Про це посол Росії в Україні заявив у вівторок журналістам. Зокрема, відповідаючи на запитання, чи можливо, щоб Україна не залежала від РФ в газових питаннях, В. Черномирдін сказав: «Думаю, що ні. Газ, який видобувається в РФ, – це єдина на сьогодні «комора», яка забезпечує не тільки Росію і пострадянський простір, а й увесь Європейський континент, а зараз вже ми на Азію йдемо».
Про це посол Росії в Україні заявив у вівторок журналістам.

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи можливо, щоб Україна не залежала від РФ в газових питаннях, В. Черномирдін сказав: «Думаю, що ні. Газ, який видобувається в РФ, – це єдина на сьогодні «комора», яка забезпечує не тільки Росію і пострадянський простір, а й увесь Європейський континент, а зараз вже ми на Азію йдемо».

Посол також відзначив, що не чув заяви Прем''єр-міністра України Юлії Тимошенко про намір побудувати новий газопровід «Білий потік», який в обхід Росії з''єднає країни Центральної Азії з державами ЄС через Чорне море і Україну.

При цьому Віктор Черномирдін сказав, що Україна може будувати цей газопровід, але «для того, щоб щось побудувати, потрібно щось мати».

28 січня в Брюсселі Юлія Тимошенко заявила про намір спільно з Євросоюзом побудувати новий газопровід «Білий потік», який з''єднає країни Центральної Азії з державами ЄС через Чорне море і Україну.

Ідея «Білого потоку» («White Stream») полягає в будівництві газопроводу з Туркменистану через Азербайджан в грузинський порт Супса, і потім по дну Чорного моря через Крим у напрямку Європейського Союзу.

Вперше Юлія Тимошенко висунула ідею створення газопроводу «White Stream» ще в 2005 році.