МЗС затвердило план дій щодо інформування українців про євроатлантичну інтеграцію

Про це сьогодні повідомив міністр закордонних справ Володимир Огризко.
Про це сьогодні повідомив міністр закордонних справ Володимир Огризко: «Там передбачено безліч цікавих заходів, які передбачають і випуск тих чи інших інформаційних матеріалів, візити наших журналістів за кордон, приїзд закордонних журналістів в Україну для того, щоб розказувати і показувати, що таке Україна. Вони передбачають низку конференцій і колоквіумів. Слава Богу, цього року в нас є нарешті гроші, які нам виділив уряд і якими ми, безумовно, скористаємось».

Тим часом віце-прем’єр Григорій Немиря назвав звернення чільників України до керівників НАТО одним із найважливіших кроків до здійснення євроатлантичної інтеграції України.

За його словами, попереду – скоординована робота усіх гілок влади і суспільства для вироблення відповідних стандартів у всіх сферах життя.

«Важливо мати реалістичну часову рамку. І у даному випадку час або дата – це є вторинне питання. Головне – що є послідовність кроків, урядова програма, що базується на коаліції. Лист, який є наступним кроком після прийняття консенсусу на уряді, і тепер є відповідний процес, де є 2 чинники: є Україна і є НАТО» – сказав віце-прем’єр Григорій Немиря. .

Минулого місяця Президент України, прем’єр і спікер звернулися з листом до Генерального секретаря НАТО, в якому заявили, що Україна розраховує на приєднання до Плану дій щодо членства в Альянсі під час наступного саміту Україна-НАТО в Бухаресті в квітні цього року.