2020: Найкращі світлини від фотографів Радіо Свобода

Від пандемії коронавірусу до жорстокого придушення протестів у Білорусі – найяскравіші знімки року від фотографів Радіо Свобода/Радіо Вільна Європа​.

Дівчинка сидить у соборі Святої Трійці в Тбілісі під час меси. Грузія, 19 грудня (Мзія Саганелідзе, RFE/RL)

Люди плачуть під час церемонії прощання із жертвами катастрофи рейсу PS752 19 січня у Києві. Літак Міжнародних авіаліній України був збитий одразу після зльоту у небі над Тегераном 8 січня. Іран називає це помилкою військових. Загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. (Сергій Нужненко, RFE/RL)

Хайра Чатіч показує документи, що належали її чоловікові та сину. Це те, що залишилося від дорогих їй людей, убитих під час геноциду 1995 року в Сребрениці у ході війни у колишній Югославії. Боснія і Герцеговина. (Мідхат Потуровіч, RFE/RL)

Уламки американського Bombardier E-11A були помічені в афганській провінції Газні 27 січня. Літак ВПС США розбився на віддаленій рівнині на південь від Кабулу, внаслідок чого загинули щонайменше двоє членів екіпажу. (Габіб Тасір, RFE/RL)

Моделі позують під час Українського тижня моди в Києві. Україна, 3 лютого. (Ірина Громоцька, RFE/RL)

Правоохоронці оточили місце, де на знак протесту чоловік підпалив себе біля офісу президента в Києві. 26 лютого (Ірина Громоцька, RFE/RL)

Поліція затримала демонстрантку під час Міжнародного жіночого дня 8 березня в Бішкеку, Киргизстан. За даними Киргизької редакції Радіо Свобода, було затримано 70 людей, зокрема журналістів та правозахисників. (Гульжан Турдубаєва, RFE/RL)

Світло у вікнах будинків спального району Києва під час карантину. Люди залишаються удома, дотримуючись ізоляції, через коронавірусну епідемію. Україна, 25 березня 2020 року. (Сергій Нужненко, RFE/RL)

Грузинські військові перевіряють машини та людей, які прибувають до Тбілісі, після набуття чинності режиму суворої ізоляції. 31 березня (Мзія Саганелідзе, RFE/RL)

Погорільці села Магдин Житомирської області разом з худобою переїжджають до родичів у село Личмани. Їхні будинки вщент спалила лісова пожежа, що прийшла верхівками дерев. Пожежі вирували тижнями і охопили частину зони відчуження Чорнобильської АЕС. 18 квітня, Україна (Макс Левін, RFE/RL)

Дезінфекція вулиць Баку під час коронавірусної пандемії. Азербайджан, 18 квітня

Підготовка до молитви під час коронавірусної пандемії у мечеті Сараєва. Боснія і Герцеговина, 6 травня. (Ясмін Брутус, RFE/RL)

9 травня у Мінську пройшов військовий парад до 75-ї річниці закінчення Другої світової війни. Масштабна подія відбулася, незважаючи на пандемію COVID-19. (Влад Гридзін, RFE/RL)

Діти тримають кримськотатарський прапор у Києві на День пам’яті жертв депортації кримських татар до Середньої Азії та Сибіру в 1944 році. Десятки тисяч кримських татар загинули під час примусового виселення, яке Україна визнала геноцидом. 18 травня (Сергій Нужненко, RFE/RL)

У Нур-Султані поліція затримує протестувальників. Понад 100 активістів опозиції були затримані під час акцій із вимогами демократичних реформ. Казахстан, 6 червня (Петр Троценко, RFE/RL)

Протести у Белграді проти обмежень, запроваджених для протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції. Сербія, 8 липня (Весна Андіч, RFE/RL)

Демонстранти несуть пораненого під час акції протесту в Мінську. Акції розпочалися після оголошення результатів президентських виборів у Білорусі 9 серпня. Учасники маршів та демонстрацій, що досі проходять у Білорусі, вважають, що результати виборів були сфальсифіковані. (Влад Гридзін, RFE/RL)

Знаменитий міст у Мостарі підсвітили під час акції «Золотий вересень», що проводиться 1 вересня з метою підвищення обізнаності про дитячий рак. Боснія та Герцеговина (Мірсад Беграм, RFE/RL)

Прихильники опозиційної партії проводять демонстрацію на центральній площі Бішкека – Алатоо, на наступний день після парламентських виборів. Киргизстан, 5 жовтня. (Улан Асаналієв, RFE/RL)

Жінки і діти, які потерпають від недоїдання, чекають на лікування у південній провінції Урузган. Афганістан, 8 жовтня (Могаммад Шаріф Шарафат, RFE/RL)

Зіткнення ОМОНу з демонстрантами в російському Хабаровську. Щомісячні акції протесту тут проходять після липневого арешту губернатора області. Його звинувачують у вбивстві, скоєному кілька десятиліть тому. Учасники акцій вважають це політичним переслідуванням. Росія, 10 жовтня (Ольга Цикарєва, RFE/RL)

Будинок в азербайджанському місті Гянджа, після обстрілу ракетами, випущеними із території Вірменії 11 жовтня. Обидві сторони конфлікту зазнали втрат серед військових і цивільного населення після того, як у вересні розпочалися бої за Нагірний Карабах. (Azadliq Radiosu, RFE/RL)

Український солдат в окопі поблизу Горлівки на лінії розмежування із російськими гібридними силами, що окупували частину території Донбасу. Україна, 12 жовтня. (Мар'ян Кушнір/RadioSvoboda.Org, RFE/RL)

Під час акції «Ні капітуляції!» у День захисника України. Київ, 14 жовтня 2019 року. Це фото принесло Андрієві Дубчаку золоту медаль шостого міжнародного конкурсу репортерської фотографії LifePressPhoto (Андрій Дубчак/RadioSvoboda.Org, RFE/RL)

У Вірменії над дорогами розвісили траурні полотнища, на яких вказано ім'я та вік загиблих у війні за Нагірний Карабах. Це зробили після підписання угоди із Азербайджаном про припинення бойових дій. Збройний конфлікт між Вірменією і Азербайджаном за Нагірний Карабах поновився після десятиліть спокою наприкінці вересня. (Еймос Чаппл, RFE/RL)

Учасники похорону митрополита Амфілохія, глави Сербської православної церкви в Чорногорії. Амфілохій помер у 82 роки від COVID-19. 1 листопада, Подгориця (Саво Прелевіч, RFE/RL)

Так 24 листопада виглядало зруйноване обстрілами місто Агдам, що межує із Нагірним Карабахом. Азербайджанські збройні сили повернули контроль над Агдамом та двома районами, які раніше контролювала Вірменія, згідно з угодою від 9 листопада (RFE/RL)

Беркутчі, або мисливець на орла, разом із своїм беркутом. Алматинська область, Казахстан. 5 грудня. (Петр Троценко, RFE/RL)