Не просто техно-вечірка. «Ремонтуємо разом» з музикою відбудовують знищені війною села

Ді-джей качає біти, доки волонтери, організовані ініціативною групою «Ремонтуємо разом», прибирають будинок культури у селі Ягідне, що на Чернігівщині, який був зруйнований російським ракетним ударом

Сотні волонтерів долучилися до прибирання та ремонту пошкоджених будівель в цілому селі

Це вже восьмий такий проєкт ініціативної групи

«Тепер волонтерство – моє життя, – каже Таня Бур’янова, організатор ініціативи «Ремонтуємо разом». Вона додала: «Мені подобається електронна музика. А зараз війна і ми хочемо допомогти, і робимо ми це за допомогою музики»

Колись процвітаюча українська рейв-культура раптово зупинилася 24 лютого з російським вторгненням. У розпал комендантської години та ракетних обстрілів молоді люди шукали інноваційні способи, як поєднати щастя та свободу музичного фестивалю з допомогою у відбудові нації

Більшість волонтерів – це люди віком від 20 до 30 років і приїхали вони з Києва, який за дві години їзди від Ягідного. Чимало волонтерів прибуло з Німеччини, США, Португалії та інших країн

68-річна місцева жителька Ніна розповіла, що тижнями жила в підвалі до того, як російські війська відступили, і що внаслідок поганих умов там померло 11 людей. Вона вдячна за те, що молоді люди зібралися разом, щоб допомогти відновити село.

«Нам уже відремонтували вікна, двері, під’їзди», – розповідає про волонтерів Ніна. «Ми не змогли б це зробити на свої зарплати чи пенсії. Я вдячна, що вони нам допомогли»

За словами діджея Олександра Бучинського, волонтерів об’єднує почуття відповідальності та оптимізм.

«Це все молоді люди, які ще мають жагу до життя, але відчувають біль і дуже сумують, і зляться через війну», – сказав Бучинський. «Вони також відчувають потребу взяти участь у цьому історичному моменті і з посмішкою на обличчі допомогти людям, і зробити Україну кращою»
 

У селі Ягідне, що на Чернігівщині, яке кілька місяців тому було спустошене нападами російських військ, на техно-вечірку в розбомбленій будівлі Будинку культури зійшлося понад 200 молодих людей.