Маріуполь, який знищують прямо зараз

2020: Літній вечір на каналі металургійного заводу.
2022: Свідок, що зміг виїхати з міста: «Ми вирвалися, там просто п..дець, повний! Ми прорвалися просто дивом, я не знаю як. Багато хто виїжджав під Градами, вони Маріуполь так х..рять... Без води, без зв’язку, без тепла, без нічого. Це просто чорне місто, ДРГ бродять, розбили Лівий, розбили уже центр частково. Люди на вулиці палять багаття, щоб нагріти їжу. Місто темне. Це гуманітарна катастрофа, і вони б'ють» 

2020: Діти на новому майданчику в центрі Маріуполя 
2022: Міськрада Маріуполя: «Ці покидьки не знайшли іншого способу зламати нас. Вони перешкоджають постачанню та відновленню електроенергії, води і тепла, пошкодили залізничне сполучення. Зруйнували мости, розтрощили потяги для того, щоб ми не мали можливості вивезти з Маріуполя жінок, дітей та літніх людей. Вони перешкоджають постачанню продовольства, створюють нам блокаду, як в колишньому Ленінграді. Свідомо протягом семи діб вони руйнували критично важливу інфраструктуру життєзабезпечення міста. Військові путінської орди постійно обстрілюють місто і не дають вивезти поранених, жінок та дітей»

2020: Маріупольський рибалка наприкінці дня
2022: Волонтерка Олена Золотарьова: «В місті зник зв’язок Київстар, десь проривається Водафон. Немає світла. Своїх батьків я останній раз чула вчора вранці, тому що люди з розрядженими гаджетами не можуть вийти на зв’язок. А там, де є зв’язок, це дуже невеличкі острівці в центрі міста».

2020: Маріупольські бабусі спілкуються біля моря
2022: Олександр Сосновський, волонтер: «Дорогою стріляють, і я чув вибухи. Виїжджати з міста – рішення неоднозначне. Гуманітарна ситуація в місті складна. Добу не вщухають обстріли, снаряди потрапляють усюди. Знеструмлена вся електрика, через це не працюють вежі мобільного зв’язку, не працює інтернет. Ні світла, ні тепла, ні води. Вночі місто перетворюється на темний ліс, по якому бігають ДРГ».

2020: Випускний 
2022: Гинуть дорослі і діти

2020: Футболісти-підлітки тренуються на новому стадіоні
2022: Ракети падають по місту вдень і вночі

2020: У Маріуполі проходить Гогольфест. Сотні гостей з усієї України та з-за кордона
2022: Немає можливості навіть подзвонити чи написати кілька слів у месенджері

2020: Пляжники на узбережжі Азовського моря поруч із залізницею металургійного комбінату
2022: Холод і темрява 

2020: Металург за роботою
2022: Руйнується інфраструктура, збудована, в тому числі, силами металургійних заводів

2020: Жителі танцюють у центрі міста 
2022: Маріуполь на виходить з підвалів

2020: Перехожий вітає українського військового. Що таке війна, тут дізналися у 2014-му...
2022: ...але зараз масштаб руйнувань перевершив усе пережите за 8 років.

2020: Чоловік бродить по мілководдю на тлі шлакового відвалу Азовсталі
2022: Лікарні працюють на генераторах, у яких може закінчується пальне

2020: Пенсіонери у міському транспорті
2022: Волонтерка Олена Золотарьова: «По ситуації, що я знаю від підрозділів, вони не можуть прорвати оборону, тому розпочали просто геноцид маріупольців, українців, які там живуть. Вони тиснуть на мирне населення, розбивають усю інфраструктуру. Гатять по магазинах, по станціях переливання крові, по житловим кварталам. Роблять все для того, щоб мирні почали тиснути на владу, щоб ті пішли на якісь поступки»

2020: Хвилерізи на заході сонця
2022: Надія 500-тисячного міста на зелений коридор

2020: На міському пляжі 
2022: 2022: Олександр Сосновський, волонтер: «Але наші військові на місцях. Працюють, відловлюють ДРГ. Ніхто не збирається здавати місто. Люди гуртуються і намагаються допомагати один одному».

Місто із потужною промисловістю Росія перетворює в руїну