Обшуки у Бахчисараї завершилися, прокуратура АРК відкрила ще одне провадження

Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом затримання російськими силовиками кримських татар, у будинках яких 11 березня проходили обшуки ФСБ.

«Після проведення незаконних обшуків у Бахчисарайському районі, окупаційні «правоохоронці» незаконно затримали 4 жителів тимчасово окупованого півострова. За цим фактом Прокуратура і поліція АР Крим відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини)», – йдеться повідомленні відомства.

До цього Прокуратура і Нацполіція АР Крим та Севастополя відкрили кримінальне провадження за фактом обшуків, які російські силовики провели в Криму.

Російські силовики вранці 11 березня прийшли з обшуками в будинки кримських татар у Бахчисараї та Бахчисарайському районі.

Офіційні коментарі російських силових відомств відсутні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські силовики затримали 5 кримських татар після обшуків в окупованому Бахчисараї та районі

Кримська правозахисниця Лутфіє Зудієва повідомила проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, що 11 березня співробітники ФСБ Росії провели сім обшуків. За фактом обшуків затримані п’ятеро кримчан: Енвер Мустафаєв, Сейтумер Сейтумеров, Осман Сейтумеров, Амет Сулейманов, Рустем Сейтмеметов. За інформацією Зудієвої, всім затриманим інкримінується стаття 205.5 Кримінального кодексу Росії (Організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації).

Як повідомило громадське об’єднання «Кримська солідарність», наразі обшуки в будинках кримських татар в Бахчисараї і Бахчисарайському районі анексованого Криму повністю завершилися.

МЗС України висловило рішучий протест Росії щодо цих обшуків.