Кулеба після ракетних ударів Росії закликав надати Україні F-16

Наслідки удару РФ по Умані, 28 квітня 2023 року

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, реагуючи на чергові ракетні удари Росії, закликав партнерів надати Києву сучасні літаки F-16.

«Ракетні удари, які вбивають уві сні невинних українців, у тому числі 2-річну дитину, є відповіддю Росії на всі мирні ініціативи. Шлях до миру – вигнати Росію з України. Шлях до миру – озброїти Україну F-16 і захистити дітей від російського терору», – написав міністр у твіттері.

Президент України Володимир Зеленський у телеграмі наголосив, що «російський терор» має отримати справедливу відповідь від України та світу, «і отримає» її.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ракетна атака Росії: Повітряні сили звітують про збиття 21 ракети з 23

Рано-вранці 28 квітня Росія завдала чергового масованого удару по території України. На даний час відомо про щонайменше вісьмох загиблих: шістьох в Умані, де внаслідок влучання ракети зруйнувався під’їзд багатоповерхівки, двох – у Дніпрі. Серед загиблих є діти. Ще понад десять людей були поранені.

За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська вранці 28 квітня атакували Україну з літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря. «Підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони знищено 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БпЛА оперативно-тактичного рівня», – йдеться в зведенні.

Ракети та дрони були збиті в зонах відповідальності командувань «Центр», «Схід» і «Південь».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Удар РФ в Умані: влада повідомила про зростання числа загиблих