Ракетний удар військ РФ по Одещині: пошкоджено міст через Дністровський лиман 

Авто- і залізничний міст через Дністровський лиман у районі Затоки має стратегічне значення, бо з’єднує південну частину Одеської області з рештою території України

На Одещині через ракетний удар військ РФ пошкоджено міст через Дністровський лиман, інформація про постраждалих уточнюється, повідомила пресслужба Одеської міськлї ради.

«По Одещині завдано ракетного удару. Є ураження моста через Дністровський лиман. Обставини та інформація про постраждалих уточнюються», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що з міркувань безпеки рух мостом перекрито.

«Просимо водіїв заздалегідь обрати альтернативні маршрути руху», – додали в міськраді.

Як повідомив голова «Укрзалізниці» Олександр Камишін у Telegram, серед залізничників dнаслідок ракетного удару постраждалих немає.

«Росія продовжує обстрілювати залізничну інфраструктуру. Черговий удар по залізничному мосту, що з’єднує Одесу та Бессарабію, де в нас залишилося всього три морські порти, що діють», – додав Камишін у твітері.

Автомобільний та залізничний міст через Дністровський лиман у районі Затоки має стратегічне значення, бо з’єднує південну частину Одеської області з рештою території України. Через нього проходить дорога з Румунії, зокрема від порту Констанца. У разі руйнування мосту єдиною можливістю проїхати сушею буде шлях через територію Молдови.

Російські військові про факт удару по мосту не повідомляють.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Через вчорашні обстріли залізниці загинула одна людина, ще четверо поранені – Камишін

Останнім часом почастішали ракетні удари військ РФ по об’єктах транспортної інфраструктури України. Напередодні було зруйновано тягові підстанції на п’яти залізничних станціях, що призвело до збоїв у графіку руху поїздів в Україні.

Удар по мосту на Одещині був нанесений на тлі загострення ситуації в сусідньому молдовському сепаратистському регіоні Придністров’я.