Грошове забезпечення військових зросте на 37% наступного року – Порошенко

Президент закликав військове керівництво України до якнайшвидшого завершення переходу української армії на стандарти НАТО

Президент України Петро Порошенко заявляє, що грошове забезпечення військових зросте на 37% наступного року. Про це голова держави сказав 20 вересня, виступаючи зі щорічним посланням у парламенті.

«Грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ наступного року буде збільшене на 37%. У жовтні почнемо здавати в експлуатацію нові гуртожитки для контрактників: 184 нових приміщення, у яких поселяться приблизно 23 тисячі солдатів, частина цього року, частина – вже наступного», – сказав Порошенко.

Він закликав керівництво Міноборони і Збройних сил до нестандартних й асиметричних відповідей на будь-які сценарії і плани противника, якнайшвидшого завершення переходу української армії на стандарти НАТО.

«Сьогодні маємо узяти планку зовсім іншої висоти: нові технології, модернізація, доозброєння і переозброєння, перехід на стандарти НАТО з урахуванням нашого унікального досвіду відсічі агресії», – сказав він.

Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що видатки на потреби армії та сектор безпеки й оборони в бюджеті України на 2019 рік складуть 201 мільярд гривень, що дорівнює 5% внутрішнього валового продукту.