Чоловіку дали умовний термін за «столи та стільці» для «референдуму ЛНР» – прокуратура

Чоловіка засудили до п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком на три роки

Новопсковський районний суд Луганської області засудив одного із жителів цього району до умовного терміну за участь в організації та проведенні не визнаного українською владою «референдуму» про незалежність угруповання «ЛНР», повідомила Генеральна прокуратура України. Його засудили до п’яти років позбавлення волі з іспитовим строком на три роки.

Громадянина визнали винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

«Чоловік разом з іншою особою, матеріали стосовно якої виділено в окреме провадження, принесли столи та стільці до приміщення сільського клубу, де облаштували так звану «дільничну виборчу комісію», – заявили в ГПУ, уточнивши, що події відбувалися в селі Закотне.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Визнання «ЛДНР»: 5 кроків, які Кремль уже зробив

Крім того, він виконував функції «члена виборчої комісії», зокрема здійснював облік людей, які брали участь у «голосуванні», а по завершенню незаконного «референдуму» передав цей список «голові дільниці», додали в ГПУ.

За даними слідства, напередодні обвинувачений запрошував місцевих мешканців взяти участь у «голосуванні».

Референдуми про відокремлення частини Донецької та Луганської областей відбулися 11 травня 2014 року на тлі збройного конфлікту. Їхні результати не визнає ні український уряд, ні міжнародна спільнота.