Рішення на користь України дозволить суду Лондона розглядати агресію Росії по суті – Клімкін

Голова МЗС України Павло Клімкін

Задоволення скарги України в справі про «борг Януковича» дозволить Високому суду Лондона розглядати питання агресії Росії проти України, заявляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Your browser doesn’t support HTML5

Рішення на користь України дозволить суду Лондона розглядати агресію Росії по суті – Клімкін

«Зараз саме в лондонському суді, до якого немає жодних сумнівів, що він професійний і упереджений, будуть розглядатися питання російського примусу і російської агресії. Тобто ми досягли переведення цих питань з міжнародного майданчику, де вони будуть продовжуватися, на дуже важливий новий майданчик і це все буде здійснюватися найближчим часом», – сказав міністр на щорічному форумі «Ялтинська європейська стратегія» (YES).

Він висловив впевненість, що офіційний Київ готовий відстоювати свої інтереси в лондонському суді.

14 вересня апеляційний суд у Лондоні задовольнив скаргу України в справі про так званий «борг Януковича». Мова йде про 3 мільярди доларів, які уряд колишнього президента України Віктора Януковича позичив у Росії в останні місяці перебування при владі.

Тепер Високий суд Лондона слухатиме справу за повноцінною процедурою з урахуванням усіх політичних її моментів, як того вимагала Україна.​