У суді над Януковичем оголошена перерва до 14:00 – шукають вибухівку

Вівторок, 18 вересня – четвертий день, як в Оболонському суді адвокат Віктора Януковича виголошує свою промову

Суддя Владислав Дев’ятко, який головує у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, оголосив перерву в засіданні до 14:00. Підставою для такого рішення він назвав анонімний дзвінок про замінування будівлі Оболонського районного суду Києва, де відбувається процес.

На час оголошення перерви тривала промова адвоката Олександра Байдика, який виголошує суду свої тези вже близько 20 годин.

Перед тим захисник Януковича просив про перерву в засіданні на кілька днів, оскільки йому фізично важко щодня впродовж п’яти годин зачитувати промову стоячи.

Читайте також: Суд про держзраду Януковича: адвокат 13 годин виголошує промову

Вівторок, 18 вересня – четвертий день, як в Оболонському суді адвокат Віктора Януковича виголошує свою промову. Його виступ виступ переважно складається з розлогого цитування показань свідків. У п’ятницю, 14 вересня, адвокат виступав протягом семи годин, а у четвер – 4 години.

Слідство звинувачує Віктора Януковича в державній зраді, пособництві у веденні агресивної війни та пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки. Справу розглядає Оболонський районний суд Києва.

16 серпня Оболонський районний суд Києва перейшов до стадії дебатів у цій справі. У цей день прокуратура попросила засудити екс-президента до 15 років тюрми.

Янукович виїхав з України в лютому 2014 року після розстрілів на Майдані. Наразі екс-президент переховується за кордоном.