ВООЗ попереджає про «відновлення» найбільшої небезпеки COVID-19

Голова Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адхан Гебреєсус

Голова Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедрос Адхан Гебреєсус попередив, що країни світу «мають бути в курсі можливості відновлення» найбільшої небезпеки коронавірусної інфекції, коли Європа продовжує відкривати кордони між державами, а Китай зазнав нового спалаху хвороби, який спричинив жорсткий карантин у частині столиці країни Пекіна.

За останніми даними університету Джонса Гопкінса, загальне число інфікованих у світі перевищило 8 мільйонів, померли понад 436 тисяч людей. Керівник ВООЗ зазначив, що знадобилося близько двох місяців, щоб досягти нинішньої швидкості поширення вірусу, близько 100 тисяч випадків на день, і темпи такого поширення прискорюються в Азії та Америці.

Від 16 червня Китай посилив карантин у частині Пекіна – після того, як китайська столиця прожила понад 50 днів без жодного нового випадку інфікування. 29 житлових комплексів у Пекіні переведені під «закрите управління», всі пункти пропуску охороняються, і суворий контроль запроваджений за особами, які виїжджають або в'їжджають у ці комплекси.

У Сполучених Штатах близько 20 штатів, які почали відновлювати економічну активність упродовж останніх тижнів, реєструють рекордні кількості нових підтверджених випадків захворювання. Це частково пояснюється збільшенням числа тестувань, але також, кажуть експерти з охорони здоров’я, вказує і на відновлення небезпеки.

Загальна кількість випадків інфікування у США становить близько 2,1 мільйона, померли понад 116 тисяч людей. Відповідно до оновленого прогнозу, яким оперує уряд, понад 200 тисяч смертей від COVID-19 у США може бути зафіксовано до початку жовтня.

Бразилія є другою за числом захворювань країною світу (понад 888 тисяч випадків), померли близько 44 тисяч людей.

Критичність ситуації наростає і в багатьох інших країнах світу, таких як Індія, Єгипет, Пакистан.