У Києві представники «Нацкорпусу» і «Нацдружин» побилися з поліцією на акції проти забудови

Сутички членів «Національного корпусу» і «Національних дружин» із поліцією під час протесту проти забудови на масиві Осокорки в Києві, 28 липня 2018 року

У Києві активісти «Національного корпусу» і «Національних дружин» побилися з поліцією під час протесту проти забудови, повідомляє «Нацкорпус» у Facebook.

Сутичка сталася 28 липня в Києві на масиві Осокорки.

«28 липня «Національний Корпус» і «Національні дружини» спільно з місцевою громадою вийшли на мирну акцію протесту проти нелегальної забудови екопарку «Осокорки». Нагадаємо, що забудовник, незважаючи на численні звернення з боку місцевих жителів і порушення норм законодавства, намагається побудувати житловий комплекс на території екопарку, в який входять озера Небреж, Тягле і Мартишев», – йдеться у повідомленні.

«Нацкорпус» повідомляє, що на місце проведення акції представники забудовника викликали поліцію, яка затримала кількох активістів із застосуванням спецзасобів, зокрема газових балончиків. Затриманих було доставлено до Дарницької райвідділу поліції. Також повідомляють, що внаслідок сутичок травми отримали п’ятеро протестувальників.

Пізніше праворадикальна організація С14 написала у Facebook про те, що затриманих відпустили.

У свою чергу у забудовника – банку «Аркада» – заявляють, що інформація, яку розповсюджують щодо будівництва мікрорайону «Патріотика на озерах», «не відповідає дійсності і є маніпулюванням».

«Ставиться під сумнів законність договору оренди, зазначається про закінчення строку його дії та заявляється про перебування орендаря в процедурі банкрутства. Насправді договір оренди є дійсним, будь-які рішення щодо його чинності або недійсності відсутні», – повідомляє забудовник.

Сутички членів «Національного корпусу» і «Національних дружин» із поліцією під час протесту проти забудови на масиві Осокорки в Києві, 28 липня 2018 року

Конфлікт довкола забудови на масиві Осокорки у Києві триває вже кілька років, його розглядають у суді. Громадські організації наполягають на створенні екопарку, забудовник відстоює законність своїх дій.