«Захар Беркут» Сеітаблаєва зібрав у прокаті понад 32 млн гривень

Фільм подивилися 405 312 глядачів

Історична драма «Захар Беркут», знята режисерами Ахтемом Сеітаблаєвим і Джоном Вінном, зібрала в українському прокаті 32 мільйони 558 616 гривень. Про це йдеться на офіційній сторінці фільму у Facebook.

Фільм подивилися 405 312 глядачів. «Захар Беркут» вийшов у прокат 10 жовтня.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Фільм «Захар Беркут» – допрем’єрний показ і виставка костюмів

За даними Держкіно України, загальна вартість виробництва фільму склала 113 мільйонів 200 тисяч гривень, він отримав державну фінансову підтримку розміром 29,8 мільйона гривень.

У зйомках фільму «Захар Беркут» за мотивами однойменної повісті Івана Франка взяла участь велика міжнародна акторська команда з України, США, Казахстану, Великої Британії та Монголії.

Your browser doesn’t support HTML5

Проблематика «Захара Беркута» актуальна і сьогодні – Сеітаблаєв на презентації фільму у Львові (відео)

Сеітаблаєв відомий своїми режисерськими роботами над фільмами «Хайтарма», «Чужа молитва», «Кіборги» та іншими. Останнім часом український режисер кримськотатарського походження працював над створенням стрічки «Номери» за п'єсою Олега Сенцова.

В акторському багажі Ахтема ролі у понад 25 фільмах і серіалах. З найновіших – головна роль у фільмі Нарімана Алієва «Додому», яка взяла участь в одній із програм 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю й отримала Гран-прі 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю.