«Кримський уряд» передав дитячий табір «Артек» у власність Росії

Російський прем’єр Дмитро Медведєв відвідує дитячий санаторій «Артек», травень 2014 року

Влада анексованого Криму ухвалила рішення про передачу майна міжнародного дитячого центру «Артек» у федеральну власність.

За повідомленням прес-служби санаторію, відповідне рішення «кримський уряд» ухвалив на виїзному засіданні в Євпаторії 31 березня.

Згідно з документом, у власність Росії передали спальні, житлові, лікувальні корпуси, їдальні, складські приміщення, дачі, кінотеатр, гуртожитки, магазини, спортивні майданчики, електропідстанції, басейни та іншу інфраструктуру, 58 одиниць автотранспорту.

Також у федеральну власність передали земельну ділянку, на якій розташований «Артек».

Майно буде закріплено за «федеральною державною бюджетною установою «Міжнародний дитячий центр «Артек» на правах оперативного управління.

Раніше у МЗС заявили, що «Росія здійснює цілеспрямоване пограбування України». Зокрема, за даними відомства, понад 400 українських підприємств незаконно націоналізовано, незаконно використовуються надра України, захоплено 18 газових родовищ.

16 березня 2014 у Криму відбувся так званий «референдум», який став підставою для приєднання півострова до Російської Федерації. Ні Україна, ні міжнародна спільнота цей «референдум» не визнали легітимним. Для Москви ж він став підставою для анексії Криму.