Небо над Москвою цього тижня тричі закриватимуть через репетиції параду до Дня Перемоги

Повітряний простір поблизу московських аеропортів «Домодєдово», «Шереметьєво» і «Внуково» закриватимуть на 50 хвилин у понеділок, середу і п’ятницю через репетиції авіаційної частини параду до Дня Перемоги. Про це повідоляє Lenta.ru з посиланням на дані держкорпорації з організації повітряного руху в Росії.

Згідно з повідомленням, аеропорти закриватимуть упродовж трьох днів для прийому і відправлення рейсів з 07:30 до 8:20 за московським часом.

«Розклад повітряного руху буде скориговано з урахуванням репетиції параду таким чином, щоб мінімізувати незручності пасажирів і не створювати «пробок в повітрі», – повідомили в авіаційному відомстві.

Всього до 9 травня планують провести 10 репетицій в поблизу майданчика Алабіно і одне тренування в небі над центром Москви.
Очікується, що на параді Перемоги на Красній площі візьмуть участь 194 одиниці бронетехніки, 150 літаків і вертольотів, 14 тисяч військових.

Раніше стало відомо, що більшість запрошених світових лідерів відмовились від участі у святкуванні 70-річчя Перемоги. Не приїдуть до Москви на 9 травня президент США Барак Обама, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон, голова Європейської ради Дональд Туск, президенти Польщі, Словенії, Словаччини, Фінляндії, Болгарії та ще декількох держав. Більшість лідерів аргументували свою відмову агресивною політикою Росії щодо України.