В Ізраїлі не виключають військової акції проти Ірану

Представник уряду Ізраїлю Юваль Штайніц

Представник уряду Ізраїлю Юваль Штайніц заявляє, що військова акція проти ядерної програми Ірану як і раніше можлива, повідомляє Associated Press.

В Ізраїлі досі зберігається недовіра щодо мети і намірів Ірану попри рамкову угоду, укладену минулого тижня між Тегераном та шістьма світовими державами-лідерами щодо ядерної програми цієї країни.

Ізраїльський уряд розкритикував рамкову угоду, яка пропонує зняття з Ірану економічних санкцій в обмін на згортання ним програми розвитку ядерного комплексу, щодо якого у Заходу і Ізраїлю є занепокоєння. Ізраїльські лідери вважають, що угода залишає надто багато можливостей для розвитку ядерної інфраструктури Ірану і дозволить у разі потреби отримати можливість виробляти ядерну зброю.

Юваль Штайніц заявив, що Ізраїль виступає за дипломатичне вирішення питання і планує тиснути на міжнародне співтовариство, щоб поліпшити угоду з Іраном.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Бенджамін Нетаньяху розкритикував угоду з Іраном, назвавши це загрозливе безпеки для його держави.

Минулого тижня Іран і шість світових держав оголосили про досягнення рамкової угоди, яка має на меті обмежити іранську ядерну програму в обмін на скасування західних санкцій. До 30 червня сторони мають укласти остаточну угоду.