СБУ затримала ймовірного організатора вибуху біля стели у Харкові – Лубківський

Маркіян Лубківський

У Харкові правоохоронці затримали ймовірного організатора вибухів у Харкові, зокрема підриву стели в Харкові 7 квітня, повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

«Мова йде про громадянку Російської Федерації, співробітницю так званого «міністерства державної безпеки» «ДНР» з позивним «Тереза». Встановлено, що на початку 2014 року вона була активною учасницею «антимайдану» в Харкові та проросійських протестних акцій. Після початку бойових дій на Донбасі «Тереза» виїхала до Донецька для участі у збройному протистоянні проти України на боці «ДНР», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

За даними СБУ, у лютому цього року громадянка Росії прибула до Харкова з метою збору розвідувальної інформації та координації діяльності диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ), які діють на території регіону.

Лубківський повідомляє, що за місцем тимчасового проживання громадянки Росії провели слідчі дії, було виявлено саморобний вибуховий пристрій, військове спорядження, антиукраїнську символіку.

Your browser doesn’t support HTML5

Стелу з прапором України у Харкові пошкодили вибухом

7 квітня близько 4 години ночі у Харкові поруч зі стелою з державним прапором на проспекті Правди стався вибух, внаслідок чого пошкоджена стела, постраждалих немає. Прокуратура розслідує інцидент за статтею «теракт».

Упродовж останніх місяців у Харкові регулярно стаються вибухи.

На цю ж тему: