За добу сепаратисти 18 разів обстріляли позиції українських військових – штаб АТО

Проросійські бойовики на Донбасі, ілюстраційне фото

За добу проросійські сепаратисти 18 разів обстріляли позиції українських військових, переважно – з стрілецької зброї, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Найбільш інтенсивні обстріли відбулися на Донеччині. Злочинці провели 8 мінометних обстрілів позицій наших підрозділів неподалік населених пунктів Новоселівка, Опитне, Авдіївка, Бердянське, 7 з яких – із мінометів калібру 120 міліметрів. На Луганщині з 11:00 до 11:10 відбулося бойове зіткнення. Крім того, з 11:00 до 11:05 терористи випустили 4 міни по населеному пункту Болотене», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, сепаратисти обстріляли позиції українських військових із артилерії поблизу міста Авдіївку, також було застосовано бронетехніку, зенітну артилерію та стрілецьку зброю.

На Донеччині проросійські бойовики з протитанкового ракетного комплексу обстріляли позиції українських військових поблизу населеного пункту Гранітне, повідомляють у штабі АТО.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню.

У звіті СММ ОБСЄ за 7 квітня, оприлюдненому сьогодні йдеться про збільшення кількості обстрілів у Донецькій області, включаючи територію навколо зруйнованого Донецького аеропорту.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі