Прем’єр Греції проведе переговори з Медведєвим у Москві

Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас на спільнй прес-конференції в Москві з президентом Росії Володимиром Путіним, 8 квітня 2015 року

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв зустрінеться в Москві 9 квітня зі своїм грецьким колегою Алексісом Ципрасом. Як повідомила прес-служба російського уряду, глави урядів обговорять «різні аспекти торговельно-економічної взаємодії».

Зустріч є частиною дводенного візиту Ципраса до Росії. Цей візит викликав стурбованість багатьох високопосадовців Євросоюзу, який запровадив проти Москви жорсткі економічні санкції через анексію Криму та підтримку Росією сепаратистських сил на сході України.

8 квітня колишній комуніст Ципрас зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним, темою переговорів також були економічні та інвестиційні питання. Путін сказав після цієї дискусії, що Ципрас не просив фінансової допомоги або кредитів від Москви і що вони обговорювали «співпрацю в різних галузях економіки», зокрема «розвиток великих енергетичних проектів».

Греція, яка намагається вирішити значні боргові проблеми, нині прагне отримати позики від партнерів по єврозоні та Міжнародного валютного фонду на менш жорстких умовах.