За добу сепаратисти 17 разів обстріляли позиції українських військових – штаб АТО

Ілюстративне фото

За добу проросійські бойовики17 разів обстріляли позиції українських військових, повідомляє прес-центр АТО.

За даними штабу, найбільш інтенсивні обстріли відбулися в районі населених пунктів Авдіївка, Опитне, Піски та Водяне Донецької області, де сепаратисти застосовували стрілецьку зброю та артилерію.

«Неподалік Авдіївки в другій половині дня російсько-терористичні війська вели вогонь по наших позиціях із гранатометів, кулеметів, зенітної установки, танку, мінометів та артилерії калібру 122 міліметри. Після опівночі ворог зі стрілецької зброї обстріляв позиції українських військ в районі Широкине. Крім того, із мінометів були обстріляні наші позиції в районі шахти Дутовка, населених пунктів Піски та Опитне. Загалом злочинці провели 6 мінометних обстрілів, у тому числі 4 – із мінометів калібру 120 міліметрів», – йдеться у повідомлені.

На Луганщині сепаратисти з стрілецької зброї обстріляли позиції українських військових поблизу населеного пункту Кримське.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі.