У Криму побитий 17 квітня активіст Кузьмін подав заяву до поліції

Леонід Кузьмін після побиття 17 квітня

Проукраїнський активіст Леонід Кузьмін, на якого увечері 17 квітня напали в Сімферополі, зняв побої і 18 квітня подав заяву в поліцію.

Як повідомив потерпілий проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії, у нього закрита черепно-мозкова травма, кілька порізів на обличчі та голові.

Співробітники правоохоронних органів прийняли заяву активіста, у понеділок у Кузьміна має відбутися медична експертиза, після цього стане ясно, чи буде порушено справу за даним фактом, пояснив він.

Кузьмін також розповів подробиці інциденту.

«Вчора я повертався додому і, коли вже переходив дорогу до свого будинку, мене зустріли двоє молодих людей. Вони запитали спочатку скільки часу, потім один з них сказав, що бачив мене по телевізору, далі я чув тільки погрози: «Ти фашист! Як ти можеш жити в Сімферополі!» – розповів Кузьмін.

Він сказав, що намагався уникнути конфлікту, але поки він спілкувався з одним нападником, інший вдарив його пляшкою по голові.

«Я почав падати, вони мене повалили на землю, ще кілька разів ударивши кулаками і ногами, пішли. Після цього я прийшов додому і викликав швидку допомогу», – розповів активіст.

Леонід Кузьмін – організатор акції пам’яті українського поета Тараса Шевченка, що пройшла у Сімферополі 9 березня. Його та ще двох учасників акції затримали після проведення заходу. Після цього 12 березня відбувся суд, на якому активістам винесли покарання за використання української атрибутики – наявність жовто-синіх прапорів і стрічок на цій акції. Активістам суд призначив обов’язкові роботи тривалістю 40 годин кожному. Леоніда Кузьміна звільнили зі школи, де він працював учителем історії.