В Іраку й Сирії обстріляли позиції бойовиків угруповання «Ісламська держава»

Дим піднімається над містом Байджи, де іракські проурядові сил ведуть операцію проти бойовиків «Ісламської держави», 16 квітня 2015

В Іраку й Сирії військово-повітряні сили коаліції, очолюваної США, 17 квітня завдали 20 авіаударів по позиціях бойовиків радикального угруповання «Ісламська держава».

Об’єднані оперативні сили, які ведуть операцію проти «Ісламської Держави», повідомили про сім авіаударів в Сирії і 13 в Іраку. При цьому, зазначають силовики, союзники використовували винищувачі, штурмовики й безпілотними.

За даними силовиків, 18 квітня іракські військові відновили контроль над більшою частиною нафтопереробного заводу в місті Байджі, що на півночі Іраку. Цього тижня бойовики «Ісламської Держави» наступали, проте ця втрата перервала смугу їхніх перемог.

Повстанці захопили завод минулого тижня, заволодівши кількома установками й цистернами.

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» діє в кількох країнах; зокрема, воно захопило значні території в Іраку, а також у Сирії, де з 2011 року триває збройний конфлікт. У Сирії екстремісти «Ісламської держави» воюють і проти сирійської влади, і проти збройної опозиції до неї – і поміркованої, і менш радикальної ісламістської.