Симоненка допитують щодо його заяв про зміни меж території України – СБУ

Будівля СБУ ©Shutterstock

Головне слідче управління Служби безпеки України допитує лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка щодо його висловлювань про зміни меж території України, повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, слідчі допитають Симоненка щодо його публічних виступів та інтерв’ю ЗМІ на початку квітня.

«Зокрема нас цікавлять коментарі лідера комуністів у зв’язку з прийняттям Верховною Радою закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборони пропаганди їх символіки». ‎Симоненко‬ має пояснити, що він мав на увазі, коли висловився щодо зміни меж території України шляхом денонсації пакту Молотова – Ріббентропа», – написала Гітлянська на своїй сторінці в Facebook.

Слова лідера КПУ підтверджують головну підозру – антиукраїнську діяльність комуністів та намагання дестабілізувати ситуацію в країні, зазначила Гітлянська.

За словами речника СБУ, нині комуністи підозрюються у багатьох протиправних діях, в тому числі є обґрунтовані підозри щодо їх участі у вчиненні терактів в Одесі та інших регіонах країни.

Останні дії прихильників марксизму-ленінізму у Дніпропетровську також свідчать про обґрунтованість підозр СБУ, додала Гітлянська.

Сьогодні Петро Симоненко прибув на допит у Службу безпеки України.
6 квітня лідер КПУ вже був на допиті у СБУ. За даними відомства, кримінальне провадження щодо голови Комуністичної партії України Петра Симоненка стосується його участі у засіданні ЦК КПРФ і низки його публічних заяв, провадження відкрите за зверненням міністра юстиції Павла Петренка.

Пізніше в СБУ допустили, що допитають лідера Комуністичної партії України у зв’язку з причетністю комуністів до терористичних актів в Одесі.