За добу сепаратисти 27 разів обстріляли позиції українських військових – штаб АТО

Ілюстраційне фото

За добу проросійські бойовики обстріляли 27 разів позиції українських військових, переважно із мінометів, повідомляє штаб АТО.

«На Донеччині ворог не припиняв застосовувати міномети калібру 120 міліметрів і артилерію калібру 122 міліметри, чим грубо порушував Мінські домовленості. Мінометному вогню були піддані наші позиції неподалік населених пунктів Невельське, Широкине, Авдіївка, Опитне, Піски та Сокільники, а вогню із 122 міліметрових гармат – поблизу Авдіївки та Опитного», – йдеться у повідомленні.

Неподалік населених пунктів Лозове, Авдіївка, Опитне, Невельське, Чермалик та Широкине сепаратисти застосовували міномети калібру 82 міліметри, танк, зенітну установку, автоматичні гранатомети, протитанкові керовані ракети, стрілецьку і снайперську зброю, зазначають у штабі АТО.

За даними штабу, на Луганщині проросійські бойовики тричі відкривали вогонь із автоматичних гранатометів по опорному пункту сил АТО неподалік Сокільників.

Сепаратисти звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.