Донбас, 28 квітня: у штабі АТО заявляють про 30 обстрілів, сепаратисти – про 41

У штабі АТО заявляють, що упродовж вівторка, 28 квітня, бойовики 30 разів обстрілювали позиції українських військових.

«На Донеччині обстрілам із 120-міліметрових мінометів були піддані позиції сил АТО у районі населених пунктів Орловське, Гранітне, Ленінське, Артемово, двічі – неподалік Опитного і Пісків. У районі населеного пункту Павлополь з 00.30 до 00.40, а також з 01.10 до 01.15 відбулися бойові сутички», – сказав речник штабу АТО Сергій Даниленко.

«У Луганській області бандформування двічі відкривали вогонь із автоматичних гранатометів по нашому опорному пункту поблизу міста Щастя, а із стрілецької зброї – по позиціях неподалік населених пунктів Кримське і Новотошківське», – додав речник штабу АТО.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти, своєю чергою, звинувачують українських військових у порушенні режиму «тиші». За повідомленням так званого «міністерства оборони» угруповання «ДНР», упродовж доби українська армія 41 раз обстрілювала позиції сепаратистів.

«Українські силовики 6 разів застосовували артилерійські установки. Також зафіксовано 3 танкових, 13 мінометних обстрілів, 5 разів вогонь відкривався з бронемашин, два рази – із зенітних установок, 6 – з ПТУР, 6 – з гранатометів і стрілецької зброї», – повідомили сепаратисти у вівторок, 28 квітня.

За інформацією угруповання «ДНР», обстріли велися у населених пунктах Широкине, Спартак, Жабичеве, Соснівське, Григорівка, Саханка, Гольмівське Донецької області.

Сьогодні в ОБСЄ висловили занепокоєння порушенням режиму припинення вогню на Донбасі та закликали всі сторони протистояння дотримуватися Мінських домовленостей у повному обсязі, включаючи відведення важкого озброєння.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року.