Чеботар: у мене немає будинку у Лісниках

Будинок, який за даними журналістів ЗІК належить родині Сергія Чеботаря

Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар заявляє, що не має будинку у селі Лісники Київської області.

«Ця інформація не відповідає дійсності. У мене немає будинку у селі Лісники Київської області. Все нерухоме майно внесено мною у декларацію. Іншої власності у мене немає. Обурений інформаційними провокаціями проти мене та моєї родини! Припиніть брехати та маніпулювати! Розумію бажання негідників дискредитувати команду міністерства, що взяла жорсткий курс на боротьбу з корупціонерами. Розумію, що заважаємо Льовочкіну та компанії, куплених і обслуговуючих їх політиків. Але майте ж совість!», – йдеться у заяві Чебораря, оприлюдненій на сайті МВС у вівторок увечері.

У МВС повідомили, що адресою, де начебто знаходить будинок Сергія Чеботаря, для перевірки інформації виїхала слідчо-оперативна група Києво-Святошинського райвідділу міліції та прокуратура.

Як повідомляло Радіо Свобода, сьогодні у селі Лісники Київської області невідомі напад на знімальну групу програми журналістських розслідувань «Наші гроші» (телеканал ЗІК).

Журналісти цієї програми готували сюжет про будівництво у лісі будинку, який може належати родині заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря. На території земельної ділянки, де зводиться будинок, журналісти зафіксували машину Toyota з державними номерами АА5555АІ, яка належить дружині Сергія Чеботаря – Варварі.

Далі до журналістів під'їхав автомобіль марки «Фольксваген» без номерних знаків. З нього вийшли троє чоловіків і силою забрали камеру з відеозаписом, після чого зникли.

Журналісти впізнали в одному з нападників людину, з якою вони спілкувалися раніше і яку вони бачили на території будинку. Журналісти викликали міліцію.