Лідер «Нічних вовків» про косметички: хлопці їхали з дівчатами

Лідер російського байкерського клубу «Нічні вовки» Олександр Залдостанов

Лідер російського байкерського клубу «Нічні вовки» Олександр Залдостанов, відомий також під псевдонімом «Хірург», пояснив слова свого колеги Андрія Бобровського про косметички в байкерів, які оглядали на кордоні із Польщею. Про це Залдостанов заявив в інтерв’ю російському інтернет-виданню «Фонтанка».

«Їхали хлопці, брали дівчат з собою. Вони ж не їхали одні. У нас було кілька людей, кілька дам, мабуть, у них були з собою косметички. Бовкнув «Акела» (псевдонім Бобровського – ред.) про ці косметички. А сказати-то нічого, от і підхопили», – розповів Залдостанов.

У понеділок, 27 квітня, на прикордонному переході «Тересполь» зупинили десятьох російських мотоциклістів, які намагалися потрапити до Польщі з боку Білорусі. Один з байкерів Андрій Бобровський про обшук на кордоні написав: «Обшукували досконально, кожну шкарпетку і косметичку, всі особисті речі, все робили суворо, хоча і в рамках закону». Таке повідомлення Бобровського викликало активне обговорення користувачів соцмереж.

Днями декілька груп членів російського мотоклубу «Нічні вовки», які збиралися здійснити масовий заїзд країнами Європи, не впустили до Польщі й Литви, ще кільком його членам скасувала шенгенські візи Німеччина. Але заборона на в’їзд до ЄС не стосується всіх членів численного мотоклубу «Нічні вовки», загальна чисельність яких у Росії, за деякими повідомленнями, становить кілька тисяч. Тому дехто з «Нічних вовків» уже побував у Братиславі, Відні і, як очікується, вони планують доїхати до Берліна в рамках, як вони стверджують, пробігу до 70-річчя Перемоги у Другій світовій війні в Європі.