Гендиректор Фонду «Крим» про передачу майна Муфтіяту: це грабунок

Різа Шевкієв

Гендиректор Фонду «Крим» Різа Шевкієв назвав грабунком ініціативу нинішньої влади Криму з передачі арештованого майна фонду, в тому числі будівлі кримськотатарського Меджлісу в Сімферополі, Духовному управлінню мусульман.

«Фонд «Крим» фактично грабують, безцеремонно. Хто б не пограбував, і куди б ці речі не поділися, з якими б благородними цілями це не робилося, грабіж є грабіж», – сказав Шевкієв проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

«Нам не дають навіть перереєструватися за тутешніми законами і ставитися до цих намірів з благими думками я не можу. Тим більше, що Муфтіят зараз веде таку політику, яка не відповідає вимогам нашого народу», – додав голова фонду.

Він наполягає на тому, що рішення судів, які відбулися в Криму за російськими законами щодо фонду й арешт його майна, «незаконні і мають замовний характер».

За словами Шевкієва, головна мета судових позовів з фондом – відібрати будівлю в центрі Сімферополя, в якому розташовувався Меджліс.

Глава фонду також повідомив, що суд відхилив всі апеляції, що подаються на рішення про арешт майна організації і штрафні санкції щодо голови фонду. Тому, як вважає Шевкієв, будівлю Меджлісу в Сімферополі, ймовірно, заберуть у рахунок накладених штрафних санкцій.

Раніше голова Держкомітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян російського уряду Криму Заур Смирнов заявив, що майно благодійної організації Фонд «Крим» має бути передане Духовному управлінню мусульман Криму. Ця ініціатива вже озвучена російському главі Криму Сергію Аксьонову.