В Україні створять бази даних корупціонерів – директор Антикорупційного бюро

Артем Ситник

В Україні створять бази даних корупціонерів, заявив директор Національного Антикорупційного бюро Артем Ситник в інтерв’ю агентству «Українські новини».

«У законі прописана можливість створення баз даних і над цим працюватимуть аналітичні підрозділи. Такі бази даних ефективно використовують у роботі закордоном. Додатково ми будемо розробляти і бази даних корупціонерів, можливо антикорупціонерів, тобто тих, хто особливо відзначився в боротьбі з корупцією», – зазначив він.

14 жовтня 2014 року Верховна Рада ухвалила закон про створення Національного антикорупційного бюро. Бюро є державним правоохоронним органом, на який покладається попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень, а також запобігання вчиненню нових. Завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами та становлять загрозу національній безпеці.

16 квітня президент України Петро Порошенко призначив на посаду директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.