Москаль заборонив транспортним засобам перетинати лінію розмежування на Луганщині

Ілюстративне фото

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль заборонив перетинати лінію розмежування, яка проходить через Луганську область, будь-яким транспортним засобам, повідомляє прес-служба Москаля.

Заборона включає легкові автомобілі. Виняток – велосипедисти, пішоходи, а також транспорт міжнародних гуманітарних організацій, мовиться в повідомленні про постанову Москаля.

У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації зауважують, що на сьогодні через лінію розмежування вогню в Луганській області діє один пункт пропуску – з Лисичанська через Гірське і Золоте в бік окупованого Первомайська.

Заборона діятиме до законодавчого врегулювання Верховною Радою і Кабінетом міністрів України питання про переміщення вантажів на окуповані території.

У розпорядженні йдеться про те, що ці заходи вжито у зв’язку з «загостренням оперативної ситуації, численними фактами безконтрольного переміщення автотранспортних засобів, товарів та вантажів через лінію розмежування, загостренням загрози скоєння диверсій та терористичних актів бойовиками».

Частину Луганської області наразі контролюють проросійські бойовики.