Електропостачання Станиці Луганської відновлене – Москаль

Центр Станиці Луганської, де 17 квітня впав пам’ятник Леніну

Увечері 12 травня сепаратисти відновили електропостачання Станиці Луганської та прилеглих до райцентру сіл. Про це повідомляє голова Луганської обласної військово-цивільної адиміністрації Геннадій Москаль.

«Зараз світло та центральна вода в районі є, а мобільне покриття поки що функціонує з перебоями. Надзвичайних ситуацій у зв’язку з відключенням електроенергії не зафіксовано», – наголосив Москаль.

12 травня сайт голови адміністрації інформував, що у райцентрі та прилеглих селах не стало електроенергії, центрального водопостачання та мобільного зв’язку.

Через відключення електрики Москаль погрожував «повністю перекрити подачу води на окуповані території». Він нагадав, що 90 % води, видобутої на контрольованій Україною території Луганщини, постачається на окуповану територію, в тому числі в Луганськ.

Станично-Луганський район – єдиний на Луганщині, який отримує електроенергію з Росії через окуповану територію, і за неї Україна вчасно платить. Енергопостачання здійснюється по резервній лінії відтоді, як бойовики перебили основну.