За минулу добу на Донбасі 10 військових поранені, загиблих немає – Лисенко

Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих серед українських військових немає, 10 поранені, повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, протягом минулої доби сепаратисти зосередили біля лінії розмежування важке озброєння – 122-міліметрові та 152-міліметрові гармати, танки та іншу бронетехніку.

«На маріупольському напрямку бойовики здійснили серію збройних провокацій у Широкині, у тому числі із застосуванням 120-міліметрових мінометів. На донецькому напрямку бойовики ведуть активні бойові дії в районі аеропорту від Красногорівки до Авдіївки. Тут противник активно застосовує заборонене озброєння. Точки найбільшого протистояння – Піски та Мар’їнка», – зазначив він.

За словами Лисенка, на луганському напрямку відбулися перестрілки поблизу Щастя та Станиці Луганської.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують українських військових у порушенні режиму припинення вогню, зокрема, бойовики сьогодні заявляють, що за добу зафіксували 40 обстрілів з боку сил АТО.

Спостерігачі ОБСЄ повідомляють, що на Донбасі фіксують важке озброєння, незважаючи на заяви сторін про виведення такої техніки.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.