Нуланд нагадає, що Україна має стати сильнішою – Веселовський

Вікторія Нуланд, архівне фото

Помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд під час свого візиту до України має нагадати керівництву країни, що не потрібно втрачати час, вважає надзвичайний і повноважний посол Андрій Веселовський.

«Як на мене, візит пані Нуланд пов’язаний із тим, щоб нагадати Україні про те, що вона не стає сильнішою з кожним днем, і це вина самої України», – зазначив Веселовський.

Мінські домовленості, на його думку, дають можливість стати Україні сильнішою, водночас Росія через санкції втрачає сили.

«Чим довше Україна виконує, або «не виконує», в лапках, мінські домовленості, тим слабшою з кожним днем стає Росія. З іншого боку все сильнішою теоретично має ставати Україна», – сказав Веселовський.

Відео: Радіо Свобода онлайн

Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд прибула в Україну в четвер, 14 травня. Вона проводить зустрічі з першими особами держави.

Два дні тому держсекретар США Джон Керрі у Сочі в Росії провів зустрічі із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і президентом Росії Володимиром Путіним. Серед іншого, на переговорах ішлося про врегулювання конфлікту на сході України.